26 de setembre 2008

El frame dubtós del llançament espacial

Avui una de conspiracions...

El meu germà Roger grabava la imatge del llançament espacial al monitor del centre de premsa, i va detectar un canvi de plano mentre muntava per a Euskal Telebista, gairebé imperceptible, just en el moment de l'enlairament del cohet Llarga Marxa amb la nau Shenzhou VII. 


És de fet el mateix plano general, en la mateixa posició, amb el mateix cohet i totes dues imatges de nit i amb el groc del foc dels propulsors. Però és com un salt de frame, com si haguessin canviat la grabació en un moment donat. De seguida, també amb l'Olatz, la companya d'ETB, vem començar a especular: van grabar un llançament exitós per si de cas, per si explotava el cohet i fracassava la missió, i tot de nit, perquè si fos de dia es notaria el canvi de cel. El Roger va afegir "tot deu ser pel bé del poble".

No és Capricorn I, però dóna el seu joc. I potser només va ser un delay en la retransmissió.

3 comentaris:

Maricao Lopez Sito ha dit...

Si, tot el que vulguem... Ahir vaig alegrar-me'n pels xinesos. Se'ls veia satisfets.
Sempre recordaré el llençament de la Shenzhou VII: Arribant una hora abans per anar grabant lambient, em ve una periodista i em pregunta si tot esta bé. Li dic que tot de conya pero que mesperava alguna taula amb menjar. "Ni curts ni perezzosos", al cap duna estona, marriba el manager del hotel amb una safata de plastic, com les dels menjadors escolars o les de les presons, depen don hagueu estat, amb arros, col xinesa amb pasta, pollastre i tofu. Somric, entre somriure i perdua de cara. "Menja home, has de treballar amb força". "Pero aqui?". Si, home. Mentre menjo i somric em graben varies cameres del prime time. Arriben els experts a omentar el llençament. "ESTA MENJANT!". Jaajajjaja. Agafo la safata la guardo a sota la cadira i segueixo treballant.
Sempre ens portaran milenis de ventatge en la seva hospitalitat...

Mireia ha dit...

mentre no explotés el cohet...

Anònim ha dit...

No sé si serà veritat o no. Penso que deu ser més aviat un salt en l'emissió, però que n'era de bona Capricorni I... on sait jamais... Records a l'Oli i una abraçada a tots.