08 d’octubre 2009

Aletes de tauró: Espanya les talla, l'Àsia se les menja

Del 10 al 18 d'octubre, el Project Aware demana la mobilització ciutadana com a requisit per millorar la regulació de la Comissió Europea sobre la pesca de taurons.


Com a amant de la vida submarina, volia recordar aquí que Espanya és un dels principals pescadors de taurons. O més concretament, d'aletes de tauró. Pesquers espanyols capturen a alta mar tota mena d'esquals, els tallen l'aleta, i llencen la resta al mar (veure vídeo). Els principals mercats són els asiàtics i l'aleta es paga a preu d'or.

Pels interessos d'aquesta potència pesquera, Espanya actualment està bloquejant l'adopció d'una regulació més seriosa que controli la sobre-explotació i -per tant- l'amenaça d'extinció per almenys una tercera part de la població de taurons de les aigües europees. Enllaç per enviar carta al president d'Espanya per aquells que no us deixi indiferents el tema.

1 comentari:

Roger ha dit...

I de la mateixa manera que Espanya és un dels estats que més mines i armament ven als països en guerra de l'Àfrica.

Fets com aquests són els que fan obrir els ulls: Que si compromisos ambientalistes que si Aliança de Civilitzacions... tot això són pantomimes!

Ja he enviat la carta. Com a naturista que sóc jo i la meva família (una tradició que va començar la meva àvia) ja portem un llarg ectzètera de cartes enviades. Sabem per experiència que no serveixen de res, però és d'aquelles coses que s'han de fer per omplir la pica.