08 de juny 2016

BTV, sense blocs el 26J

El Consell d'Administració de BTV ha aprovat un document de cobertura electoral que podem considerar històric. Per primera vegada des de la implementació dels 'blocs electorals', aquesta casa farà una cobertura no subjecta als còmputs i rigidesa inicialment pensats per respectar una sèrie de principis o garanties que exigeix la llei electoral.

El document aprovat aquesta setmana serà una prova de foc. El pla inclou un informe de seguiment que determinarà si, arribats al sisè dia de campanya, els principis de proporcionalitat, pluralisme, neutralitat i objectivitat dels quals parla la LOREG han estat respectats. Si el Consell d'Administració considera que les informacions electorals de BTV s'hi ajusten, podrem seguir endevant. Demostraríem així, com estic convençut que succeïrà, que aquesta redacció està preparada per actuar en campanya (com fem la resta de l'any) amb la mateixa professionalitat i pluralisme però sense la rigidesa d'un sistema, els blocs electorals, que en el seu dia es va acabar imposant per pragmatisme. 

Si no ens hi ajustéssim, el mateix pla preveu aplicar, amb efecte immediat, els blocs, còmputs o quadrícules que fins ara han garantit aquests principis.

Celebro amb molt d'entusiasme l'aprovació d'aquest pla, que sobretot es deu a la feina prèvia. Des del 2015, hem estat sensibles a la reclamació històrica del Comitè Professional de BTV i hem facilitat la interlocució amb un Consell d'Administració que ha actuat amb responsabilitat però també amb valentia. Sense oblidar-nos de la bona disposició de tots els partits i coalicions polítiques, que mai han tancat la porta a discutir solucions creatives. Agraeixo també al nostre Cap d'Informatius, Xavier Muixí, i a la resta de la redacció, la paciència i hores de dedicació per encaixar uns interessos i altres.

Esperem demostrar que, a més del rigor i l'ajustament a la LOREG, també puguem informar de manera més atractiva.

Els 'blocs' han conviscut tots aquests anys amb les protestes dels periodistes. En aquesta campanya, tampoc hi seran.

Veurem què passa.