06 de maig 2011

Reconeixedor de caracters


M'acabo de baixar el reconeixedor de caracters xinesos de Pleco. N'havia sentit a parlar a revistes i blogs especialitzats, i realment crec que val la pena. Si no fos així, no us ho comentaria aquí, i que consti que no hi tinc pas cap interès. Crec que és una bona eina per a aquells amb un nivell bàsic de xinès.


Un dels problemes de continuar estudiant aquesta llengua, un cop adquirida una bona base, és que requereix dedicació i paciència. Doncs bé, aquesta app és com agafar una dreçera. Enfoques amb la càmera de l'iphone la paraula que vols i automàticament (de forma instantània), t'apareix la traducció i la paraula en pinyin (la transcripció fonètica a l'alfabet occidental). També permet capturar paràgrafs sencers.

No m'havia gastat mai més d'un euro en aplicacions, i aquesta en costa més d'11. Però crec que estan ben invertits.

3 comentaris:

Júlia T ha dit...

Hola Sergi, és el primer cop que miro el teu blog tot i que segueixo les teves cròniques. Fa poc menys de quatre anys que estudio xinès a la UAB i últimament m'estava plantejant canviar-me el mòbil per un android i baixar-me /comprar alguna aplicació. Aquesta no és només per i-phone, oi? Merci per compartir la teva experiència.
Júlia

Sílvia Fustegueres ha dit...

Sergi, totalment d'acord. Una de les millors apps q porto al mòbil.

Júlia, visita www.pleco.com. El diccionari també funciona amb altres palafor,es, i fins i tot sembla que han tret una beta per a android.

Okiya Mura ha dit...

Hola Sergi, saps si hi ha la mateixa aplicació en japonès?la verità es una gran ajuda per l'estudi dels kanjis. :) bon nadal