20 d’abril 2009

En record de Feng Xiang

Feng Xiang, cap de propaganda de Beichuan (la ciutat més afectada pel terratrèmol de Sichuan), ens va acompanyar en una de les últimes visites a la zona. Amb ell vem seguir el rastre psicològic del desastre, mesos després, quan tothom intenta recuperar la normalitat i deixar els morts en un racó digne de la memòria, però mirant endavant.

A Feng li vaig preguntar com s'ho feien. Ell mateix hi va perdre el fill, aquell 12 de maig. Em deia que era dur, però que si no era així, tampoc els quedava més opció. Recordo la seva tarja personal, que, amb humor malgrat la desgràcia que l'acompanyava, tenia les dades personals inclinades, en diagonal, com si el terratrèmol també les hagués fet trontollar.

La nit passada Feng Xiang ha acabat amb la seva vida. No és el primer funcionari local que s'ha suïcidat els últims mesos. Per mi, ha estat com revirue els malsons de l'any passat, i més quan tansols falten unes setmanes pel primer aniversari del terratrèmol, i quan el propi Feng ens havia promès que ens ajudaria amb els permisos el proper cop que hi anéssim.

2 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Potser la pèrdua del seu fill va fer trontollar alguna cosa més que les lletres de la seva targeta de presentació.

Som tan poca cosa...

Landayo ha dit...

Malauradament, hem sentit moltes vegades que a la Xina s'estan produint suicidis de funcionaris que no poden superar les circumstàncies que els ha tocat viure, però sap especialment greu quan això passa i et remouen per dins.
Ànims!!