25 de novembre 2008

"I a mi què m'importa aquesta notícia?"

Un parèntesi en l'actualitat xinesa per reflexionar sobre una frase-mussol que cada cop trobo més en l'apartat de comentaris de les webs de notícies.  Segur que us sonarà. Potser l'heu escrita algun cop i tot... I a mi què m'importa aquesta notícia?

En una internet lliure, on els últims anys s'han multiplicat les webs informatives, amb versions digitals dels diaris tradicionals, amb blogs, amb pàgines de resums informatius, i on els lectors tenen plena capacitat de decisió, clicació i navegació, sorprèn que algú s'ofengui per notícies que considera intrascendents, com si li fessin perdre el temps.

És senzill. Si no t'importa, no cliquis, no llegeixis, canvia de web. Però el fet de deixar un comentari com aquest és en sí mateix una contradicció, ja que comentar vol dir en primer lloc que l'has llegida i, segon, que tens temps per opinar i, per tant, sí que t'importa. 

3 comentaris:

Teresa ha dit...

Si tens tota la raó, a internet tothom té dret a exposar o comentar el tema que vulgui, si no t'interessa no te la llegeixis i punt. És una falta de respecte per qui l'ha escrit. Però ja sabem que hi ha gent per tot i que si no critica o es queixa no és feliç, i en el meu parer normalment són aquests són els que van de sobrats per la vida, són gent que m'irrita.

Ferran Porta ha dit...

La possibilitat de comentar notícies a la premsa virtual és, a Catalunya, més una desgràcia que una benedicció. La immensa majoria d'opinions no aporten res d'interessant i, el que és més trist, evidencien un grau d'estupidesa important. Més valdria, ho crec fermament, que no puguéssim constatar de forma tan òbvia en quina societat lamentable vivim.

Sergi Vicente ha dit...

Ferran,
L'has clavada, "evidencien un grau d'estupidesa important". Una cosa que hauria d'enriquir el debat, més aviat el corromp. Tristíssim.