25 d’agost 2009

Estreno joguina i eleccions al Japó



Ja està! Finalment m'he renovat el material, i ja tinc joguina nova. Em va costar decidir-me, perquè era passar-se al digital total (adéu a les cintes), i perquè la inversió m'ha buidat el compte bancari, però ja amb els primers dies de prova, el resultat és espectacular. La SONY EX1, de la família XDCAM, graba en HD real (alta definició), i tot i que seguiré enviant per internet i per tant perdré aquesta qualitat en comprimir l'arxiu que passo a TV3, es notarà la millora i, epr sobre de tot, tinc un petardo que em servirà per fer coses molt interessants. Ahir estava una mica desorientat amb això d'ajustar el 16:9 a resolució HD, a una cosa que es pugui comprimir i que es pugui veure en 4:3, però gràcies a la inestimable ajuda d'un dels cracks de la casa (de la teva), en Xavi Bonet, marxo a Tòquio amb confiança i amb certes garanties que no hauré de treure el fetge per la boca quan toqui enviar la primera crònica d'eleccions.

Renovació total si afegim el nou Mac. Sí, ja sóc de la secta. Això suposa, no cal dir-ho, un curs accelerat en 24 hores per familiaritzar-me amb el Final Cut, que no és tan diferent al Premiere, però que sempre té les seves coses. Mira, feia temps que no em tocava reciclar-me...

Acabo. Pels estudiants de periodisme que segueixen el blog, he trobat aquesta inicativa que sembla interessant: Global Student Journalists, per establir contactes a nivell internacional.

6 comentaris:

Nerea ha dit...

Eo Sergi, felicitats per les teves joguinetes noves!!!

Anònim ha dit...

et volem veure al facebook.Tens una pagina de fans sergi vicente, "volem mes periodistes catalans com en sergi vicente".
almenys registra't

Landayo ha dit...

Ostres Sergi, un mes desconectada i ... quanta feina per llegir!!Bon viatge al Japó i bones cróniques ja et direm si es nota la millora!!
petons

Sergi Vicente ha dit...

:))

ha ha ha

MARTELL DE REUS ha dit...

Acabo de veure una crònica teva des de Toquio al TN del migdia. Suposo que ja està feta amb la nova Sony. Semblava una peli ja que hi havia franges fosques a dalt i baix de la pantalla però en sec les franges han desaparegut uns instants (suposo que eren imatges d'arxiu insertades) per tornar tot seguit.
Enhorabona per la joguina.

Sergi Vicente ha dit...

ostres,
gracies pel feedback.
Primera cronica en 16:9 en la historia dels tns, i amb cagades per tot arreu.
Explico al blog, Martell