10 de febrer 2009

Crònica sobre expropiacions forçoses

Cada 4 anys, el Consell de Drets Humans de Nacions Unides dedica un informe a un dels seus estats membres. Aquest cop li toca a la Xina. A propòsit de la notícia, emetrem una crònica sobre expropiacions forçoses, una de les majors crítiques a la Xina en aquest apartat. Vegeu la versió en brut:




Veureu que falta la versió oficial que hauria de tenir tota informació ben contrastada. Normalment declinen opinar. Però després d'insistir a diferents números de telèfon, un portaveu del districte de Fengtai (Pequín) ha accedit a rebre'm demà. De moment, emetem la crònica així. 

Si us interessa el tema, podeu veure una altra crònica de maig del 2007, grabada a Qingdao.




I, per cert, he comprobat com Youtube han censurat almenys un dels meus vídeos. Un sobre mares de Tiananmen, des de fora la Xina es pot veure, però no si passa pels servidors del país.

1 comentari:

Ferran Porta ha dit...

Interessantíssim el post, Sergi, i molt bons els dos repors! És importantíssim que es doni a conèixer el contrapunt al creixement bestial de la Xina, d'aquests últims anys. La implementació de l'economia de mercat à la xine no està, òbviament, lliure de pecat precisament, i aquests dos informes en són una evidència. Bona feina, de debò.