14 de gener 2011

Gravar a -30C


Fa dos o tres anys vaig prometre'm que no tornaria al Festival de Gel i Neu de Harbin, a la província més septentrional de la Xina. Promesa trencada. Aquest cop, el 'Despertaferro' s'ha convertit en el primer equip català que participava en una competició internacional d'escultures de gel i neu, una de les moltes activitats del festival, i vem pensar que podria estar bé gravar-los.

L'hivern de Harbin registra temperatures mitjanes de -20C i, de nit, per sota de -30C. Aquell primer cop, amb el trípode trencat, les bateries mortes (no servia ni allò de guardar-les a la butxaca ni acostar-les a la calor corporal) i el dit petit del peu amb aquella mena d'estirada elèctrica que fa el fred, vaig decidir que me n'anava el mateix dia d'haver arribat. No tenia ni la càmera, ni el calçat ni els guants adequats, i podia salvar la crònica amb el que tenia.

Aquesta vegada, ja més ben equipat, torno amb molt millor material, que -previsiblement- podreu veure al TN aquest cap de setmana. No us perdeu les estalactites al bigoti d'un dels escultors.

De moment, us deixo aquest vídeo enregistrat amb el mòbil on he intentat mostrar l'efecte d'arrossegament o difuminat del moviment quan es congela la pantalla LCD de la càmera, i que no afecta la gravació.



El millor d'anar a Harbin és que quan tornes trobes que a Pequín no hi fa tant de fred.