05 de maig 2015

#BTVe15

Sí, vaig deixar Pequín i ja no sóc el corresponsal de TV3 a l'Àsia. Per a aquells que encara no ho sabeu, des del gener sóc el nou director de Barcelona Televisió, BTV.


I després de tenir-lo enterrat, recupero el blog perquè començo a tenir coses per explicar. Amb Twitter he trobat una bona eina per dir allò just. Telegrama. Res més, sovint sobren les paraules. Però, de nou amb projectes interessants entre mans, també m'he adonat que  em faltava un espai per compartir experiències i reflexions i, sobretot, per tenir-les desades en algun lloc. Està clar que algun dia les oblidaré.

Em fa especial il·lusió presentar-vos la cobertura electoral de BTV en aquestes municipals. I ho dic així perquè no és una cobertura electoral qualsevol. La gran novetat serà el 'Debat de Barcelona', títol de l'acte que reunirà divendres 8 de maig al Casino L'Aliança del Poblenou els alcaldables dels cinc grups municipals actualment representats al Consistori. 

El Debat el fem conjuntament amb la Federació d'Associacions de Veïns/nes de Barcelona (FAVB), un acord que suposa hibridar aquell debat que ja feien ells amb el format televisiu. Primera novetat: serà un debat en directe per BTV amb la presència d'unes 200 persones que faran preguntes des de platea. Segona novetat: després d'un acord amb Twitter, fomentarem la participació en temps real de d'aquesta xarxa social. 


Apunteu-vos aquest hashtag: #BTVe15. Apunteu-vos-el i, sisplau, feu-lo servir. Perquè d'això es tracta, de fer que el debat sigui el més participatiu possible. 

En un moment en què la societat demana menys distanciament de la política amb els ciutadans, proposem un format doblement participatiu (per un costat, les preguntes de la FAVB i, per un altre, Twitter) que permetrà que els ciutadans influeixin en el contingut del debat que estaran veient en aquell moment i que, en definitiva, aquest no sigui un format rígid o excessivament pautat.

Entenem que Twitter és actualment una de les eines de formació d'opinió política més importants i per això els vem anar a buscar. Gràcies a la seva implicació i a la feina de la desenvolupadora Flowics, el que està clar és que no us deixarem indiferents. I si aconseguim que hi participeu, voldrà dir que ho hem fet bé.

De fet, ja podeu començar votant quin voleu que sigui el tema (d'una llista de 8 qüestions consensuades amb els partits) que obri el Debat de Barcelona, gràcies a aquesta tarja de votació. El tema més votat serà el tema del qual parlin els candidats divendres a la nit. 

Més: durant el debat, els espectadors podran formular preguntes directament als candidats utilitzant el hashtag genèric #BTVe15 més el hashtag específic per candidat: #preguntaTrias, #preguntaCollboni, #preguntaFernandez, #preguntaColau, #preguntaBosch. D'entre les que tinguin més RT, un equip de BTV triarà les més significatives. Preguntes que el moderador, Cesc Centelles, formularà en directe.

Però això no s'acaba aquí. Al final del debat, un programa especial. Anirem a plató per comentar amb tres analistes què ha donat de sí aquesta conversa #BTVe15, amb una interpretació quantitativa i qualitativa dels comentaris que haureu fet durant el debat. Veurem quin han estat els moments més comentats i fins a quin punt s'han 'infiltrat' aquells partits com Cs o la CUP que no hi seran presents (la llei no ens deixa, queixeu-vos si ho heu de fer.. d'això es tracta), per posar dos exemples.