21 de maig 2009

Vaga de firmes

A partir de dissabte als TNs es farà vaga de firmes. És allò dels TNs on hi ha presentadors però no apareixen periodistes, on tampoc no es firmen les cròniques, ni amb chyrons o rètols, ni amb la frase final "Sergi Vicente, TV3, Pequín". Recordareu que es fa com a protesta per la imposició dels "blocs electorals", és a dir, minuts diaris de tot allò que fan tots els partits en la campanya electoral (aquest cas per les europees), sense sel·lecció per criteri periodístic.

Està clar que els blocs "contaminen" els TNs. El que no tinc tan clar és que la vaga (ja van uns quants anys) hagi servit per canviar res, d'unes eleccions a unes altres. I això li comentava precisament a un company ahir. Li vaig dir que, un cop més, la seguiria per solidaritat, però li transmetia la meva decepció per la falta de resultats. Si un protesta, ha de ser per aconseguir alguna cosa. És a dir, no només permetem la intromissió dels polítics, sinó que a sobre l'únic que sabem fer és queixar-nos amb la boca petita, sense evitar que la televisió pública segueixi sent un instrument al seu servei.

Per això, des del meu oasi, aquesta serà probablement l'última oportunitat per la vaga de firmes. Després de les europees, probablement optaré per fer "vaga de la vaga", posats a cridar l'atenció, a fi de sensibilitzar de l'absoluta inutilitat d'aquesta iniciativa vista la indiferència amb què se la prenen els partits.

07 de maig 2009

En record de Mavi Dolz

Mavi Dolz

Fullejant l'Avui, vaig topar amb l'esquela de la Mavi Dolz. La Mavi va morir el dia 2 (Vilaweb, Llibertat.cat, 3cat24). Va ser una d'aquelles professores que sempre recordes. Una mestra intel·ligent, de les que et feia pencar, de les que et venia de gust veure quan tocava classe de català. Recordo que m'esforçava perquè li agradessin els mesu progressos, ja que tenia aquell punt de seducció irresistible. La "dolça Mavi", deien alguns. Amb ella, i amb Joan Manuel Tresserras, molts vem descobrir els Premis Octubre.
La ironia, després de més d'una dècada de no saber-ne res i de cop veure que estava fent un munt de coses, d'això que esmenten com a "activisme cultural", és que en un post anterior la mencionava, amb ganes de retrobar-la aviat. Mestra, què hi farem, ens haurem de veure a l'altre món, doncs...

06 de maig 2009